TOTO BOL HIP HOP 2011

Napísal: ZetUZetA | dňa: 05-07-2011 | 7 107 x Zobrazené | Žiadny komentár | Vytvor PDF , Print , EMAIL

 

Tohtoročný festival TOTO JE HIP HOP nesklamal a zabil nie len headlinerom, ktorým bol Ice Cube, ale aj mnohým iným z line up-u, na ktorom figurovala aj moderná družina, čiže menne Hafner, ZetUZetA a DJ Simple Sample…

Pre tento krát sa v poradí už piaty ročník festivalu TOTO JE HIP HOP presunul na piešťanské letisko, ktoré organizátor zvolil kvôli tomu, aby na nás neťahalo od vody. Ja som na areál parkoviska (spojeného so stanovým mestečkom) došla v piatok 1.7.2011 okolo 16tej, kedy sa z hlavného stage-u ozýval Jay Diesel (CZ). To som si šla vybaviť artistickú pásku na hlavnú bránu a opäť sa vrátila na parkovisko, kde to žilo viac, ako v samotnom areály. Takým menším mínusom bolo všade prítomné blato, ktoré nám (posádke auta) okamžite opimpovalo kolesá, ale aj tenisky… S tým sa ale dalo rátať… Neskôr bolo od pódia počuť Kaidžasa a keďže sme s posádkou skonštatovali, že je zima, tak sa začalo piť, no a tak som nejak prepásla aj mená, ako: Ideafatte (CZ), Bacil + Rakby, Pio Squad (CZ), Gramo Rokkaz a 2H+. Na čo som sa tešila bol DNA, nakoľko som jeho premiéru so živou kapelou, ktorú dal pred týždňom v Bratislave nevidela. Vždy som to tvrdila a ináč tomu nebolo ani teraz – živá hudba robí strašne veľa a tak aj Denov koncert mal grády, energiu… volajte to ako chcete – šlapalo to.

Od toho momentu som si vychutnávala ostatok programu. Určite potešil koncert A.M.O. s ich bandov, aj na margo toho, že som ich za poslednú dobu videla viac krát. Taktiež pobavilo nové freestyle-ové zoskúpenie „Chobotnica“ v zložení Zverina, Idea, Michadelik, Shomi a Bio. Z tejto zostavy ma najviac ukecal Delik, lebo dával freestyle s nejakým príbehom, nebolo to len také lacné hypeovanie ľudí, že teraz to žije a ruky hore a podobne. Zaujal ma aj Idea a chalani by možno mohli pouvažovať nad tým, aby si pred vystúpením dohodli nejaký okruh tém, o ktorý by sa potom vo freestyle-e opierali (môj osobný názor). Po tomto voľno štýlovom setíku sa majkov ujala crew PSH (CZ), ako aj Moja Reč. Oba koncerty boli fajn, no vonku sa už riadne schladzovalo, nútene sa popilo viac drinkov a osobne som (asi ako aj väčšina zúčastnených) už netrpezlivo čakala na headlinera večera.

Ice Cube ma zabil, úplne som umrela. Pre mňa top koncert za poslednú dobu. Bolo to energické, s dušou, cením hlavne komunikáciu s publikom, ako aj pochvalu za atmosféru, ktorú by si na Slovensku tento otec West Side rapu rád zopakoval a v neposlednom rade ma potešil aj cwalk a pusa, ktorú poslal vetrom smerom ku mne. Po tomto peklíčku sa opäť zaplnilo stanové parkovisko a šlo sa spať.

S raňajkami, ktoré som dala na ulici Adama Trajana na lavičke sa začal ďalší deň, teda sobota, na kedy bola naplánovaná aj moderná show. Tomu však predchádzalo niekoľko koncertov, ktoré odštartovali chalani z Rendezska~SK a Trolejboys. Tých som len počula a na skupinu Stanica Projekt som došla bližšie. Po ich v pohode koncerte som bola stiahnutá fanatickými fanúšikmi na nejaké to pitie a tak som vystúpenie, ktoré dal Tretina a Valdo nestihla. Kruscifix som si však pozrela rada a po ich koncerte som sa šla zohriať do VIP stanu. Jak dával Majk Spirit mi tak teda ušlo. Z opodiaľ som jedným okom sledovala aj Kaliho a o čosi viac aj skupinu Sedláci, no a práve po nej sa na pódium dostavil aj Hafner, SSample a ZetUZetA. Tridsať minút sa mi zdalo mega málo, no za tú dobu sa stihlo dať hneď niekoľko hitov, ako: “ Karate turnaj“, “ Ja viem!“, „Dúbravka“, či „Stríkanie báb“ a „Čo robím“. Po tejto modernej vsuvke došiel rad aj na Dramatikz. Svojboj som si dala z VIP stanu a na Majselfa som spozornela o dosť viac. Napokon som pozrela aj Turbo Boost a Prago Union (CZ), no a potom sme už s Hafom a Sviťom ťahali naspäť na Bratislavu.

Festival hodnotím kladne, splnil sa mi sen (Ice Cube), no chýbalo mi tam jazero na také to ranné osvieženie a zabíjali aj ceny za jedlo. Ináč som spokojná, zvuk eňo ňuňo a celkovo tam vládli pozitívne vibrácie…

 

 

 

Pridaj Komentár

*

IT BLOG Lukáš Prelovský