RAINBOW BOL ZATIAĽ NAJSILNEJŠÍM FESTOM

Napísal: ZetUZetA | dňa: 01-08-2010 | 3 214 x Zobrazené | Žiadny komentár | Vytvor PDF , Print , EMAIL

 

V sobotu 31.7.2010 sa v Nových Zámkoch uskutočnil jednodňový festival Rainbow, ktorý ponúkol tri hudobne rozličné stage-e, z ktorých ten jeden obsadili mená domácej, ale aj českej hip-hopovej scény…

Do areálu došlo zhruba tak 4000 ľudí a väčšina z nich si už od 21:00 obľúbila hlavne stage, kde sa stretli mená, ako: Tretina, Haf, DJ Simple Sample, ZetUZetA, Vec a Zverina, Prago Union, či Moja Reč. Line up teda od deviatej odštartoval DJ Tretina, ktorý neskôr pribalil aj jeho show k pripravovanému sólu Verejné Tajomstvo, no a spolu sním to dali aj jeho parťáci Valdo, Jackpot a DJ Janco. Po ich hodinovom programe priestor dostal Haf a jeho družina, takže nechýbali treky jak z albumu V Živote, tak ani z albumu Moderný Spevák a odomňa do publika poputoval aj nejaký ten freestyle.

Na freestyle sa zmohol aj Zverky, no dokonca aj Vec, ktorý mimo iného pribalil aj bbox, ktorý som od neho (a nie len ja) počula po prvý krát. CP Kombo predstavenie, istil od gramcov DJ Jazzy, no a podľa všetkého práve v ich hracom čase (00:00 – 01:00) sa pod pódiom nachádzalo asi najviac ľudí – tých však bolo dosť aj pod inými vystupujúcimi Hip-Hop stage-u. Počas tohto kotla Vec atmosféru obohatil napríklad aj striekaním z hasiaceho prístroja, kedy pár frkov od neho schytal Zverina, ako aj pár ľudí v dave, no a o zábavu sa pokúsil aj Hafo, ktorý sa počas koncertu Veca a Zverinu snažil obom stiahnuť gate/tepláky – neúspešne.

To už v bäku stál Kato a jeho DJ a tak po sete od Jazzyho dozrel čas aj na koncert Prago Union, ktorý sa niesol v duchu aktuálneho albumu Dezorient Express. Kato nesklamal a jeho niekoľko ročné skúsenosti dodali koncertu šťavu. Po jeho vstupe sa ako poslední majku zmocnili chalani zo skupiny Moja Reč a ani Delik, či Supa neostali len pri textoch a aj oni primiešali nejaký ten voľný štýl. Jojo Engerer za ich chrbátami nemohol nič skaziť a po energickom koncerte sa táto zostava po vyburcovaní publika ešte na chvíľu vrátila späť na stage a dala vyžiadaný prídavok.

Festival Rainbow hodnotím veľmi pozitívne. Areál mi prišiel sympatický, zvuk aj ľudia boli výborní. Chýbalo mi tam len pár stánkov, ktoré by okrem iného mohli presvetliť neosvetlené uličky a za najväčšiu chybu považujem ukončenie Hip-Hop stage-u okolo druhej hodiny rannej. Ináč všetko v porádečku a atmošku môžete skontrolovať aj z pár fotiek.

 

Pridaj Komentár

*

IT BLOG Lukáš Prelovský