DOUBLE X 2006

Napísal: ZetUZetA | dňa: 15-08-2006 | 2 218 x Zobrazené | Žiadny komentár | Vytvor PDF , Print , EMAIL

 

Kto by to bol raz povedal, že po troch rokoch sa vrátim na pódium, kde som dávala svoje prvé texty… Asi nik, no stalo sa.

V sobotu 12.8.2006 som sa opäť ukázala na Seneckých jazerách, kde sa na line-upe Pepsi hip-hop stage-u predviedli rôzné, kvalitné mená nie len domácej scény. S hodinovým posunom, ktorý bol spôsobený nepriaznivým počasím sa teda odštartoval naplánovaný program večera, kde ľudí prilákal set od Reného, no a o 20tej som dala do obehu cd s podmazmi a mohla som tak odštartovať svojich „15 minút slávy“, v ktorých mi robil „křoví“ Sketa. Neviem, koľko ľudí ma v tej dobe sledovalo, ale na multižánrovom festivale sa zišlo okolo 3500 účastníkov. Mňa samozrejme potešil hlavne ten jeden, čo sa kvôli mne hodil do vody (týmto zdravím Maja dva, pána rozbíjača no.1).

Po mojom vystúpení, kde z piatich vecí prevládali tri dancehallové a nejaký freestyle sa už k majku dostali chalani zo spojenia Projekt 22, ktorí už dávali za tmy. Možno škoda, že nešla skôr skupina Mater a až potom celý Projekt 22, lebo vystúpenie bratislavsko-seneckej formácie na mňa viac zapôsobilo, aj keď Mater dávala super.

Veľmi ma potešil Vec v pozícií MCho, aj keď počas vystúpenia sa na chvíľku stavil pri jeho DJovi, ktorým pre ten večer bol Jazzy, a s ktorým si na chvíľku dali spoločný set od gramcov. K Vecovému vystúpeniu neni ani čo dodať. Kvalitný rap, kvalitná šou, výborná komunikácia s publikom, proste šmak jak pre uši, tak pre oči. Pri skupine Drvivá Menšina sa opäť rozpršalo a možno aj preto bol ten zvuk o čosi horší, ako dovtedy, ale hlavné je, že od doby natáčania klipu „Čo tu máme dnes“ som opäť mala možnosť vidieť tento track podaný aj s hosťovačkou od LA4.

Program spestril aj Čistychov a s ním klasicky aj Miky Mora, ktorých šou som videla už x krát a ani tento krát to nebolo ničím iné. AMO som síce videl

a tiež už veľa krát, ale AMO môžem vždy a hlavne, ak dávajú „To čo spája nás“ do beatu „Lighters up“ od Lil´ Kim. Vtedy som sa snažila svietiť zapaľovačom, no opäť sa rozpršalo, tak som bola rada, že mám pršiplášť a Amena, Moeho a Opaka pred sebou. No a tuším prvýkrát dali vec „Trasú sa mestá“ do ne dancehalového riddimu. Po nich pódium patrilo rendezákom, a síce skupine Rendezska~sk. Tí odprezentovali veci z albumu „Čas vyložiť karty“, kde im hosťovačku na pódiu dal jak Sketa, tak aj ja.

Z backstage-u už netrpezlivo žmurkali chalani z H16, ktorých som chvíľku vnímala, ale bola som zvedavá aj na MCho z Bad Company, ktorý dával v dramáčovom stane. Nakoľko bol aj krytý, tak som sa tam zdržala až do doby, keď začali dávať Indy, LA4 a Wich. Nebolo to zlé, ale radšej mám ich veci, ako nekonečné dissy na stranu Super Crooo. Predviesť sa mala aj SDA, no pódium bolo tak mokré, že by si na ňom asi vykĺbili tanečníci kotníky. Najviac ma ale mrzelo, keď sa na francúzsku skupinu Ness & Cité spustil opäť mocný dážď a pod pódiom tam toho veľa neostalo. Tiež ma prekvapilo, že títo štyria šmakoví muži nemali DJa, no dávali mocne. Aj trička mali mocné. Neurazila by som sa, keby mi jedno také dali.. .

Neviem presne, ako to bolo s časom o tej nočnej hodine, no viem, že tanečníci z SDA predsa len dali nejaké tanečky pod krytou časťou pódia, ale nakoľko okolo nich bola tlupa divákov, tak z odľahlejšej časti nebolo vidieť nič. To už sa písala 4tá hodina ranná a to u mňa istila železničná stanica… .Tak zase niekedy na Seneckých jazerách. Ja som sa bavila.

Pepsi hip-hop stage line-up:
19.00 – 19.15 Zet.U.Zet.A.
19.15 – 19.35 Projekt 22
19.35 – 20.00 Mater
20.00 – 20.40 VEC
20.40 – 21.10 Drvivá Menšina
21.10 – 21.50 Čistychov
21.50 – 22.20 A.M.O.
22.20 – 22.50 Rendezska SK
22.50 – 23.30 H16
23.30 – 00.10 S.D.A. show
00.10 – 01.00 Indy & Wich /CZ/
01.00 – 02.00 NESS & CITÉ /FR/
02.00 – 03.30 Fazo
03.30 – 05.00 Hajtkovič

 

Komentáre niesú pre tento článok povolené