SKETA MÁ VONKU ALBUM ODBERY – sleduj spoluprácu

Napísal: ZetUZetA | dňa: 12-09-2008 | 3 336 x Zobrazené | Žiadny komentár | Vytvor PDF , Print , EMAIL

 

Petržalský raper Sketa nie je žiadnym nováčikom na scéne, no aj tak s albumom prichádza až teraz. Tento 27 ročný chalan toho za svoj život stihol celkom dosť a prvou takou oficiálnejšou vecou, ktorú posunul von v auguste 2004 bol práve song „Vyber si smer“, na ktorý sa natočil aj videoklip.

Už vtedy mal Sketa dobré vzťahy s Jazzym a jeho Creative music house štúdiom a jak išiel čas, tak postupne posúval medzi ľudí aj ďalšie štúdiové nahrávky. Jednou z nich bol aj track „Je to vomne je to omne“, ktorý vyšiel vo februári 2005 a následne v playeroch rotovali aj ďalšie Sketové veci, napríklad i v podobe spoluprác. Medzi ne rozhodne patrí feat so skupinou Rendezska~SK, kde Sketa zabezpečil vo veci „Čas vyložiť karty“ okrem rapu i spievaný refrén. Taktiež sem patrí aj spolupráca so skupinou Dramatikz, ktorá priniesla „ovocie“ a tým bol track „Mňam“, ktorý sa objavil v októbri 2006 na deme Veni Vidi Vici a pochváliť sa môže aj spoluprácou, ktorá vyústila na albume „Perfektný svet“ Márie Bundovej.

Okrem iného sa Sketa výrazne zapísal aj do histórie freestyle battle-u, kde mimo lokálnych freestylov na akciách, či vo výklenkoch skúšal šťastie i v oficiálnom, celoslovenskom kole a práve na prvej takejto akcii v roku 2004 ste si ho mohli všimnúť v priateľskom dueli, kde si s ním sily zmeral Čistychov. Nasledoval hosting v klipoch. Spomeniem napríklad song „To čo spája nás“ od AMO, „Dymová clona“, o ktorú sa postaral Kam?Čo?, či „Večer s Luzou“. Naposledy o sebe dal vedieť v novembri 2007, kedy von vypustil vec „Nič neni zadarmo“, v ktorej mu hosťoval Decko, Strapo, Rebel a Row-G. No a práve táto vec mala byť ochutnávkou toho, čo Sketa chystá.

Pod dohľadom Jazzyho sa neskôr aj v štúdiu Cool Fabric za štvorročné obdobie nahralo a z pomezi toho povyberalo 15 vecí, ktoré si pod ochranné krídla zobralo vydavateľstvo Odbery Records. Produkčne albumu pôdu pripravil už spomenutý Jazzy, ktorý sa postaral aj o konečný mix a master, ale beatom prispel aj Janko z ND, DJ Škrupo, Opak, Analytik a jednu skladbu si Sketa sprodukoval sám. Na albume Odbery môžete počuj aj hostí na mikrofóne a medzi tými je: IQ, Suchý Pes, Jednooký Lotor, Decko, RGR, Hypnoz, Janko z ND, Dice (Stanica Projekt), Strapo, Rebel, ZetUZetA a speváčka Mačka. O grafiku bookletu sa postaral Sado z RHB Design a samotný album „Odbery“ by sa na pulty mal dostať už 1.7.2008. No a keďže sa o distribúciu postará Sony BMG, tak tento album od spomenutého dňa budete môcť zohnať takmer všade – jak na Slovensku, tak i v Čechách. Mňa so Sketom nájdeš v treku „Tak Poď“, v ktorom hosťuje aj Decko, Janko z ND a Dice.


TRACKLIST: Sketa – Odbery

01. Intro /produkcia: Jazzy/
02. Odchodene kroky + IQ /produkcia: Jazzy/
03. Falošné mesto + Suchý Pes, Jednooký Lotor /produkcia: Sketa/
04. Neprestanem kým neskončím + Mačka /produkcia: Jazzy/
05. Na oko brat za okom kat /produkcia: Opak/
06. Všetko sa ti ratatatata /produkcia: Analytik/
07. Niekedy nemáš na výber + Decko /produkcia: Jazzy/
08. Ralley Paris Dakar + Hypnoz, RGR /produkcia: Jazzy/
09. Tak poď + Decko, ZetUZetA, Janko ND /produkcia: Janko ND/
10. Vyber si smer /produkcia: Jazzy/
11. Čo na srdci to aj na jazyku + Dice /produkcia: DJ Škrupo/
12. Život ma naučil + Strapo, Rebel /produkcia: Jazzy/
13. Nič neni zadarmo + Strapo, Decko, Rebel, RGR /produkcia: Jazzy/
14. Odbery /produkcia: Jazzy/
15. Žúr /produkcia: Analytik/

 

Komentáre niesú pre tento článok povolené