Žijem život realita, relax, párty. Rozhovor so Zet.u.Zet.ou…

Napísal: ZetUZetA | dňa: 09-02-2006 | 1 895 x Zobrazené | Žiadny komentár | Vytvor PDF , Print , EMAIL

 

Ženy majú tiež svoje zastúpenie na slovenskej scéne. Ak nevieš o viacerých, túto určite poznáš. Buď si ju videl niekde na žúrke, alebo ti niekto pustil od nej nejaký trek. Vyrástla a býva v Bratislave a jej aktivity sú viac než zaujímavé. Zet.U.Zet.A…

Si žena medzi množstvom chalanov. Biješ sa s nimi všade kde sa dá, snažíš sa nezastať?. Ako si sa na túto úroveň dostala a prečo?

No ono to nejak došlo svojvoľne. Keď som bola mladšia, tak som sa zakukala do graffiti.. Dosť ma ovplyvnil SLIMER z Dúbravky (rok 1993). Keďže som z Karlovej Vsi a vo vedľajšej Dúbravke mám rodinu, tak som si Slimerové diela začala všímať a s tým  už došla aj doba, keď som sa sama snažila niečo obdobné vyprodukovať?. S graffiti prišiel aj rap a ostatok hip-hopovej kultúry, no a tak ma tu dnes máte.

Čiže prvý text vyletel okolo 1993?

No to nie. Prvý text vznikol v roku 2001. Vtedy som začala aj rapovať. Došlo k tomu tak, že kamoš zo sídliska vedel, že počúvam rap a píšem básničky a tak došiel za mnou s prosbou, či mu nenapíšem text pre novo vzniknutú crew s názvom Karloveská Banda aka KaBe. Tak som mu napísala text s názvom „Vznik“ a jeho druhá otázka znela: „A nechceš si to aj narapovať?“.

Toto mi vždy pripadalo vtipné keď chcel niekto od niekoho rapový text. Nemalo by to byť vždy výsledkom jednej hlavy čo sa týka textu aj rapu?

Určite áno. Len málokto sa na 100% zhodne s názormi toho druhého a neviem si predstaviť, že by mne niekto dal text s tým, že toto narapuj… Ja si texty píšem sama, pretože pre mňa je rap forma sebarealizácie, vyjadrenia môjho názoru.

Myslím, že by to robilo problémy každému. Ako sa volal prvý trek, čo si nahrala? Čo reakcie?

Úplne prvý text bol už ten spomenutý „Vznik“.. Ako KaBe sme v roku 2001 vydali demo s názvom „U nás o nás“. Na albume bolo 23 vecí, vrátane intra, outra a jedného tracku, kde sa nachádzali ukážky všetkých songov. Pár pesničiek sa v tej dobe objavilo aj na portály www.hip-hop.sk. A reakcie?   Každý mal čo povedať. Väčší úspech priniesla asi vec „Nové časy“.

Neskúšala si urobiť niečo sólové? Alebo postupne zbieraš materiál?

No sólo veci si vlastne riešim už od roku 2002. K tomu došlo tak, že KaBečko zakaprilo, s Omarom sme sa rozišli, každý išiel svojou cestou, no a ja som prestať nemienila. Prvý sólový text sa volal „Hip-hop v očiach ľudí“, ktorý odznel v Ružinove na graffiti jame.

Skôr som mal na mysli či bude neaký komplet materiál niekedy vonku na CD…

Určite áno. Postupne si nahrávam veci. Problém bol v produkcii. Ja sa nevenujem robeniu beatov, ale už mám nejaké kontakty. Dokonca ma oslovil jeden poľský producent, ktorý mi urobil fakt krutý dancehallový beat, tažke čo sa CD týka, je to len otázka času.

Viem, že skúšaš aj freestyle a niekedy aj battle.  Prišiel neskôr alebo práveže na začiatkoch? Čo úspechy?

Môj úplne prvý freestyle mám dokonca doma v kompe. Bol to piatok trinásteho, rok 2003. Vtedy som bola u homeboya a prišla taká chuť. Potom dlho nič a keď už, tak len doma medzi štyrmi stenami, či na ulici do beatov mobilného telefónu. Potom som sa namotala na akciách a dnes dávam vždy, keď mám chuť, no nie som ale battlerka. Uprednostňujem freestyle. A úspech? Najďalej som sa dostala do finále, no nikdy som nevyhrala. Vo finále som napríklad bola so Šulom, Ledkom aj Sketom.

Hej to minule sme sa stretli na HUSTOTU 7 kde si skončila v prvom kole. Ako hodnotíš tento konkrétny battle?

Hustotu? No napíšem ti to na rovinu. Išla som ako 6ta v poradí a keď som v prvom, vyraďovacom kole dala, tak som myslela, že pôjdem, ako prvá. Našťastie tam bol jeden MC, čo porotu nepresvedčil a tak som sa dostala ďalej. No a hneď v prvom kole ma Moe dal.

Robíš aj tristo iných vecí, spomeň niečo…

Čo konkrétne ťa zaujíma?

Tvoje aktivity (legálne)…

Aha…No, čím sa tak môžem pochváliť? Som vyučená grafička, takže z času na čas robím plagáty na akcie, či bannery. Okrem toho som pofotila množstvo partiez a ináč žijem ako každý, iný smrteľník. Žijem „život realita, relax, párty“ citácia z nového textu, ktorý mám s DWS.

Viem o tom, že máš rozbehnuté samé spolupráce zo známymi postavičkami. Spomeň zopár…

Takou prvou, výraznejšou je spolupráca so skupinou Rendezska~SK, s ktorou sme nahrali vec „Jak ho prežijem“, na ktorú sa koncom roka 2005 točil aj videoklip. V tejto veci chalanom dávam len vokál, takže kto čaká rap, musí si počkať na vec, ktorú mám s Kam?Čo-m? a Miky Morom. Okrem toho dačo chystám s DWS a o iných spoluprácach ešte nechcem predčasne hovoriť, nakoľko sú len v štádiu „mohlo by sa dačo spraviť“.

Rozumiem. Takže si určite nekopeš rybník pre kaprovačku a ideš ďalej. Osobne držím palce, som zvedavý na to čo pustíš von najbližšie. Nech sa darí, dík za rozhovor.

Finito? Ani to nebolelo…

Nechcel som ťa veľmi ničiť, urobí to niekto za mňa v battlovačke :)…

Tak ďakujem za tvoj záujem o mne dačo zistiť a snáď sa už čoskoro budeme počuť…

zdroj: www.zetem.org

 

Komentáre niesú pre tento článok povolené