ROYAL SOUND CLASH MÁ PRVÉHO VÍŤAZA

Napísal: ZetUZetA | dňa: 08-12-2009 | 2 344 x Zobrazené | Žiadny komentár | Vytvor PDF , Print , EMAIL

 

Posledný novembrový piatok patril hneď dvom zaujímavým udalostiam – prvému kolu Royal Sound Clash-u a krstu v poradí tretej soca kompilácie od Dj MeSsa – Socaration 3. Tí, čo sa neváhali priblížiť k pódiu, už lahodia ušiam touto exkluzivitkou.

Vráťme sa však k podstatnému a síce prvému kolu Royal Sound Clash-u. Nejeden z reggae a dancehall fans si spomenie na vôbec prvý slovenský clash One Will Survive 2006 a iste si všimne aj rozdiel, ktorý nespočíva v kvalite, ale v kvantite ľudí za gramcami. V aktuálnom clashi totiž nejde o súboj jednotlivých DJs, ale celých soundov. Viac šikovných rúk a uší, znamená viac dobrej hudby a inak to nebolo ani v spomínaný piatok. V prvom kole proti sebe bojovali tri sound systémy – Jah Division (Ras Domček – víťaz One Will Survive Clash 2006, Almighty Kefir + gyal MC ZetUZetA), Peeni Walli (víťazi Bukkle Up Clash-u 2007, Cocoman, Jakub, Ondrej) a Waddup (eL Miňo, Misho – Major Pirate).

Pred samotným clashom sa o warm-up postaral domáci Ghetto Youths Sound (Dj MeSs, Dj Simple Sample & Dj Young J), večerom nás sprevádzali hostiteľ Dj MeSs spolu s Moem (A.M.O.) .

Počas dvoch 15 minútových kôl jugglingu bolo publikum o dosť vlažnejšie ako selektori jednotlivých soundov, ktorí nepohrdli mikrofónom v ruke a častovali sa pohŕdavými vetičkami, nuž ku clashu patria i slovné bitky. Počas dub-fi-dub už soundy volili to najlepšie čo mali v talóne, takže nálada na parkete sa zmenila a ľudia veselo tancovali a ujúkali, zatiaľ bez väčšej podpory konkrétneho soundu.

Keď však prišlo na lámanie chleba, nemali problém postaviť sa do tej „správnej“ rady, ktorá v tomto kole patrila Jah Division Sound-u, ktorí sa stali celkom jednoznačnými víťazmi s najväčším počtom hulákajúcich ľudí na svojej strane. Českí Peeni Walli vďaka svojej výbornej selekcii (a to nenarážam len na dubplates; pozn. autora), ktorá tiež nútila do tanca, postupujú do ďalšieho kola a s chalanmi z Waddup sme saa v tomto clashi rozlúčili.

Tak isto ako v tomto, aj v ďalšom kvalifikačnom kole, rozhodnú ľudia. Teda milí DJs, drahé soundy, neváhajte a prekvapte a potešte naše uši, budeme vďačne vykrikovať Vaše mená. Nech postúpi lepší! Každopádne, BIG UP!

Autorka článku: I-wiz
Zdroj: www.mosthigh.sk

 

Pridaj Komentár

*

IT BLOG Lukáš Prelovský