JAH DIVISION + ZETUZETA POSTÚPILI DO FINÁLE

Napísal: ZetUZetA | dňa: 02-03-2010 | 3 688 x Zobrazené | 1 komentár | Vytvor PDF , Print , EMAIL

 

Royal Sound Clah má za sebou štvrté kolo a po dlhom boji napokon postúpili Jah Division feat ZetUZetA, ktorých vo finále budú chcieť sclashovať pražskí Praggatronik.

Piatok 19. februára sa niesol v znamení v poradí štvrtého kola hudobnej bitky s názvom ROYAL SOUND CLASH. V tomto kole sa jednalo o česko-slovenský súboj, kde proti sebe nastúpili Jah Division Sound z Bratislavy a naši českí bratia Peeni Walli Sound. O warm up sa už tradične postarali chalani z domáceho Ghetto Youths Soundu, tentokrát v nekompletnej zostave, no stále s výbornou selekciou. Clashom nás v tento večer sprevádzal Dj MeSs, toto kolo však postrádalo Moeho (A.M.O.).

S návštevnosťou to bol opäť šedý priemer, no i tak big up skalným, ktorí sa poctivo zúčastňujú každého kola, aby podporili svojich favoritov, či podľa ponúknutých skladieb našli nového. Prvé 15 minútovky, prebehli bez väčšieho rozruchu, ak nerátam bežné „nakladanie si“ na majku od oboch soundov.

V dub-fi-dub boli ako vždy vytiahnuté najväčšie pecky, takže rozhodnutie o postupujúcom nebolo spočiatku jednoznačné, no záverečný rozstrel utvrdil baviacich sa ľudí v tom, aby sa postavili na stranu Jah Division Soundu, i keď pravdou zostáva, že ani Peeni Walli počtom ľudí na svojej strane určite neostali zahanbení. Nuž Ras Domček, Almighty Kefír a ZetUZetA presne vedia, čo lahodí poslucháčovmu uchu v Trenčíne, takže selekcia songov štýle Orishas – Represent Cuba a podobne ich posúvajú do ďalšieho, finálneho kola, ktorý sa opäť bude niesť v duchu medzinárodného bratského súboja. Postupujúcim gratulujeme, porazeným ďakujeme a tešíme sa na veľký záver. BIG UP!

Autor: I-wiz (http://www.mosthigh.sk)

Do tretice všetko dobré, lebo jedno kolo sa v podstate nekonalo. Technika viac-menej nesklamala a clash začal už pred polnocou. Aby sa to všetko stihlo skôr, než ľudia odídu, zmenili sa za behu aj pravidlá… Namiesto troch kôl boli len dve 20 minútové, čo na druhej strane nebolo na škodu veci. Moe to tentokrát nedal a tak Mess (konečne!) uvádzal clash.

Jah Division nastúpili v plnej sile, no Peeni Walli chýbal Cocoman, bez ktorého to mali ťažšie. Prvé zahrievacie kolo prebehlo bez nejakého náznaku súboja. Soundy šetrili sily. Zato v druhom kole sa Peeni Walli obuli aj slovne do Jah Division, čo sa Kefírovi zjavne nepáčilo. Veď komu by aj, keby jeho hranie označili „na hovno“. Kto sa však tešil ostrejšej výmene názorov, ostal sklamaný.

Nasledoval dub-fi-dub, kde oba soundy odpálili to najlepšie zo svojich dubplatov. Mess nemal jednoduché rozhodnúť o víťazovi. Možno na pohľad bolo o trochu viacej ľudí na strane Peeni Walli, ale neprejavili sa dostatočne, keďže gang Jah Division robil minimálne rovnaký bordel, ak nie väčší. Logicky prišiel na rad rozstrel. Presnejší zásah mal Ras D z Jah Division. Ocenili to aj ľudia v podobe preskupenia síl a ešte väčšieho bordelu. Víťazom sa stali Jah Division a vo finále 19. marca si to rozdajú s Praggatronik.

Autor: I-man (http://www.reggae.sk)

 

Jeden komentár na tému “JAH DIVISION + ZETUZETA POSTÚPILI DO FINÁLE”

  1. hana píše:

    „S návštevnosťou to bol opäť šedý premier“ myslím, že tam má byť priemer asi tak len pre pozornosť…..

Pridaj Komentár

*

IT BLOG Lukáš Prelovský