JAH DIVISION JE NAJLEPŠÍ SVK SOUND SYSTEM

Napísal: ZetUZetA | dňa: 23-03-2010 | 2 039 x Zobrazené | Žiadny komentár | Vytvor PDF , Print , EMAIL

 

V trenčianskom klube Tropical sa v piatok (19.3.2010) na akcii Royal Sound Clash definitívne rozhodlo o tom, že Jah Division Crew (Ras Domček, Kefír AllMighty, ZetUZetA) je najlepším, domácim sound systémom.

Finálové kolo sa ničím nelíšilo od tých ostatných, minimálne rovnako biedna bola aj tohto akciová účasť, rozdiel však výrazne zaznamenala technika, ktorá tento krát šlapala v celku obstojne. Pravidlá boli i tento krát nezmenené, teda žiadne používanie samplerov a povolené bolo hrať jak zo sedmičiek, 10´´ a 12 palcov, tak aj z CDčiek…

Po warm up-e od selektorov z Ghetto Youths stál Moe, ako moderátor večera pri losovaní poradia a to vyhrali pražskí Praggatronik, ktorí takticky zvolili za prvého súťažiaceho Jah Division Crew. Po kolách, ako: juggling, či dub fi dub napokon rozhodlo publikum a v československom clashy si prvenstvo odniesli pražáci, ktorých trofej putovala so mnou do Bratislavy.

V Tropicale zrejme akcie tohto typu tak skoro nebudú a myslím si, že Mess si po tomto všetkom konečne vydýchol.

reakcia z Most Hight

Po piatich mesiacoch tvrdých súbojov, ktoré sa konali v trenčianskom klube Tropical Sun dnes poznáme finalistu – teda „ROYAL SOUND“, ktorým sa stal pražský Praggatronik (CZ). Vo finálovom kole porazil bratislavský Jah Division Sound (SK), ktorý taktiež riadne zabojoval a pri rozhodovaní bolo naozaj horúco. Dva postupy a výhra trofeje teda putovala do Prahy a myslím, že určite zaslúžene. Ale prejdime k veci! V prvom rade by som sa chcel poďakovať všetkým soundom (Roots & Culture, Jah Division, Peeni Walli, Waddup, Praggatronik) za to, že sa zúčastnili clashu a ukázali čo v nich je trenčianskemu publiku. Ľuďom, ktorí tento clash navštevovali a podporili tak reggae – dancehallovú scénu na Slovensku ďakujem taktiež, aj keď to nevyšlo podľa predstáv, som rád že sme sa párkrát stretli. Veľká vďaka patrí samozrejme obchodom, ktoré „ROYAL SOUND CLASH“ sponzorovali, takže rešpekt pre Streetwear Shop, SB Shop a v neposlednom rade Ghetto Shop z Trenčína – nech Vám naďalej ide biznis. Nemôžem zabudnúť na Moeho (A.M.O.), ktorý sa postaral o logo, plagáty a samozrejme moderoval clash ako taký – BIG UP! Ghetto Youths Sound za vynikajúce hranie – „Nuff Respect“ pre Simple Sample-a a Young J-a! Fotografkám za zdokumentovanie clashov, vďaka pre Michaelu Dutkovú a Paulínu Baránkovú. Na záver vďaka tímu MOST HIGH – ďakujem za spoluprácu, výdrž a hlavne spoľahlivosť! Zostaňte naladení!

Autor: Dj MeSs (napísal)

 

Pridaj Komentár

*

IT BLOG Lukáš Prelovský